Skrivet av: boatpastor | juli 28, 2009

Ett liv med silkesvantar eller törnbuskar?

Ett liv med silkesvantar eller törnbuskar, en konstig rubrik, kanske många tycker..Men det är inte så komplicerat. En del människor föds med ”en silversked eller en guldsked i munnen”, har blivit ”inlindade i bomull”, har haft ”silkesvantar” på, levt i lyx och glamour, i rikedom, överföd på alla livets områden. Medans andra föds med en sjukdom, ett handikapp, ensamhet, i fattigdom, knappt mat för dagen, inget överflöd av något…

Vem/vilka av dessa ”två olika livskategorier är lyckligast”??? Jag dömmer ingen. Arv och miljö, bakrund, utgångsläget ser olika ut för alla. Huvudsaken är att oavsett vilket liv man än har haft, eller har idag, så ska ni veta att: ALLA ÄR LIKA MYCKET VÄRDA OCH ÄLSKADE AV GUD!

Jag har inte levt i lyx och glamour, inga silkesvantar på, inte blivit inlindad i bomull, har inte haft eller har överflöd av allt. Har haft det normalt. Men ett kan jag säga jag är SJÄLSLIGEN RIK! ANDLIGEN RIK! KÄNSLOMÄSSIGT RIK! I mitt liv har jag fått oerhört mycket kärlek, under min uppväxt. Jag växte upp i en familj där sann, äkta KÄRLEK var ett faktum. Mina föräldrar var inte rika materialistiskt sett. Så när de dog, lämnade de inga stora materialistiska arv. Men den andliga RIKEDOM och arv, som de lämnade efter sig, skulle jag inte byta ut för världens alla rikedomar! Jag känner mej rik! Jag är rikare än en mångmiljardär. Jag samlar inte skatter på denna jorden. Jag har min ”bank i himlen”. Dit samlar jag ”skatter”. Vi får ingenting med oss när vi lämnar detta jordeliv. Jag kunde ha varit en av världens rikaste kvinnor idag, om jag i min ungdom hade gift mej med den rika Misskejsaren. Men vet ni att jag ångrar INGENTING! I bibeln står det: ”Vad hjälper det en människa om hon vinner världen först, men till sist förlorar sin själ”?

Så om du är rik och lever i lyx och glamour, det är ditt liv. Men förlita dej inte på rikedomen. Dela med dej till de som inte har levt, lever i rikedom. Jag dömer ingen! Det jag vill förmedla med dessa rader är att oavsett hur vi har det, är vi lika älskade. Men om man får allt serverat på silverfat i livet, kanske ödmjukheten uteblir? Man kanske tar allt för givet? Tacksamheten försvinner? DET STORA EGOT, snålheten kanske tar över?
När man får kämpa för sitt dagliga bröd, då är man tacksam när aftonen har kommit, man knäpper då sina händer och ber en tackbön.

Ett liv med eller utan silkesvantar är ok! Men att leva med törnbuskar omkring sig och när törnen sticker, svider, bränner och när det gör ont, då lär man sig något, som alla behöver lära sig, nämligen: ÖDMJUKHET! TACKSAMHET!

Vart vänder du dej när livet smärtar, med eller utan silverhandskar? Livet kan ju plötsligt förändras. En rik kan bli fattig. En fattig kan bli rik.
Vi borde helt enkelt vara tacksamma för allt vi har i livet och inte förlita oss på det materiella, utan ha vår förtröstan på Gud.

Jag tackar Gud för mina älskade föräldrar som lämnade ett omätbart arv till oss nio barn. Vi har fått så mycket kärlek. De visade oss vägen till en levande tro. Alla nio syskon är frälsta idag och hjälper andra! Flera är pastorer, evangelister och missionärer. Vi kan inte köpa lycka med pengar! Det finns väll tillräckligt med bevis på det!
Om jag en dag blir miljonär, fine! Jag känner mej redan som det och mer därtill. Den dagen i sådana fall, vill jag resa världen över och predika och hjälpa andra.

Så ni med tillgångar satsa era pengar på att hjälpa andra och det gör ju redan många. Jag vet en man som blev mångmiljonär, han startade barnhem och predikade runt över i världen! Sånt hedrar jag!

Så låt oss hjälpa varandra, oavsett om vi är rika eller fattiga. En rik kan berika en fattig, en fattig kan berika en rik…men på olika sätt!

Låt oss göra denna värld till en vackrare plats för ALLA ATT LEVA PÅ!

Sist men inte minst, låt oss vara tacksamma för allt och knäppa våra händer och tacka honom, som har gett oss den största gåvan av alla gåvor, den största rikedomen av alla rikdedomar, SJÄLVA LIVETS GÅVA! Nämligen Livets upphovsman, Vår skapare, Gud den allsmäktige!


Responses

  1. Förstår mer och mer varför du kallas Båtpastorn! En pastors ord i dag från dej, tack SÅ mycket =)

  2. Tack så mycket Siv. Tack även för de olika inläggen på din blogg om mej. K R A M!!!! Ruth

  3. Ord som går rakt in i hjärtat direkt, igen !! Du har verkligen gåvan att predika. Rakt och enkelt. Önskar dig allt gott och Guds välsignelse / Maria

  4. Ja men visst är det, och det finns inget bättre än kärlek! 🙂 spännande blogg du har!
    kramar

  5. Helt underbart skrivet. Tack


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: