Skrivet av: boatpastor | september 30, 2009

Har en enda önskan i livet….

Att bara vara sig själv, det är störtskönt, avspänt. Enda sedan jag var ett barn har jag vetat vad jag vill med mitt liv. Jag är uppvuxen i ett varmt, tryggt, kärleksfullt hem. Ett hem där jag alltid kände mej älskad för den jag är. Mina älskade föräldrar som är hemma hos Gud, gav mej en fin start i livet. Vi är 9 syskon, men kärlek drog man aldrig in på, snålade med. Det slösade mina föräldrar med. Vi alla 9 barn kände oss djupt älskade. Jag känner mej priviligerad att ha fått växa upp i ett så underbart hem, familj. Jag minns min barndom, hemmets trygga vrå, med tårar i ögonvrån. (Kunde inte sova så jag skriver dessa rader då det fortfarande är jättemörkt ute). Mina barndomsminnen är vackra. Jag följde med mor och far till kyrkan. Jag lyssnade när de predikade om Jesus. Min Far Eino Närhi var Pastor, Mor Elma var sångarevangelist. Jag kände mej stolt över att ha så fina föräldrar. Sedan hemma samtalade vi om Gud, hade bönestunder då far samlade oss alla barnen, läste bibeln för oss och tillsammans med oss. Far och mor lärde oss att bedja. Mor tog fram sin gitarr och sjöng med sin oerhört vackra stämma. Sedan sjöng hela familjen Närhi andliga sånger. Vilken atmosfär det var hemma. Minns även mina barndoms jular med värme. Vi städade, bakade, förberedde allt tillsammans. Förrutom att mor gjorde det sista på julaftonen. Vi badade julbastu i egen bastu….Det var mycket levande ljus, dofter, värme, kärlek hemma! Jag saknar mina föräldrar så….

Syskon-gemenskapen har alltid varit fin oss syskon emellan. Fina minnesvärda stunder och upplevelser har vi haft och har tillsammans. Det är en stark sammanhållning i Familjen Närhi. Vi har fin kontakt än idag. Har släktträffar av och ann. Vi älskar varandra. Om en lider, lider alla. Om en gläds, gläds alla. Vi alla 9 barn är kristna, troende. Flera är pastorer, evangelister, missionärer.

Med mitt liv har jag en önskan: ”Att få sprida den värmen och kärleken som jag själv är uppvuxen med, dit varthelst jag mej i världen vänder”. Har även alltid strävat efter att ge den kärleken till mina barn.

Min bön är denna tidiga morgonstund: -”Min Gud, jag vill tacka dej för mor och far. Tack för all den kärlek, värme och trygghet som jag fick i min uppväxttid. Tack att de lärde mej den sanna vägen till en levande, fungerande tro på dej Gud. Jesus, jag vet att en dag så ska jag åter få se mina älskade föräldrar, mina förebilder, en dag i himlens ljuvliga land. I det landet där rosor aldrig dör. Jag ber att mitt liv ska få vara som en vacker symfoni, där var ton ska få bära fram en hyllning till dej Jesus. Ber att jag ska få sprida din kärlek, värme, tro, hopp vart helst jag går. Låt mina steg leda mej till medmänniskor som behöver ett värmande ord, en vän i nöden, dit där ”inget hopp finns”, där hjärtan bultar av rädsla, tårarna rinner, sjukdomen sargar. Låt mej se, förstå, känna, ge ut av din kärlek till en värld i nöd och ensamhet” Amen.

Berättar mera om min familj, uppväxt, min tro på Måndagens avsnitt 5, den 5 Oktober av tv-succen Färjan på kanal5. Kl. 20. Ni får se och höra sådant ni ej sett och hört innan! Ni får även träffa min syster Lea som jag värdesätter och älskar mycket samt ”delar av hennes familj”.

DSCN0818

Mina älskade föräldrar Eino och Elma Närhi.

DSCN0775

Skolflickan Ruth i Borås, dit vi flyttade från Finland 1965.

DSCN0681

Mannekängen Ruth 1977  i Helsingfors, Finland.

DSCN0731

Min Soloplatta ”Från mörker till Ljus” 1983.

DSC00013

Mina tre vackra barn.

DSC00533

Båtpastorn Ruth.

http://kanal5.se/web/guest/farjan/avsnitt?p_p_lifecycle=0&p_p_id=K5AV_INSTANCE_1Psc&_K5AV_INSTANCE_1Psc_struts_action=%2Fk5journal%2Fav&_K5AV_INSTANCE_1Psc_articleId=2507963&_K5AV_INSTANCE_1Psc_groupId=1097&_K5AV_INSTANCE_1Psc_version=1.0


Responses

  1. Åh så fint skrivet. Får en tår i ögonvrån. Jag önskar att våra åtta barn ska minnas oss och våran tid som familj, lika fint när de alla är vuxna! Kram och stå på dig….

  2. Tack Sivan, det värmer. Grattis till 8 barn! Kramar. Ruth


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: